Pages

2014-12-16

Van kandalló

Nagy volt a fölháborodás, mert a Telekomnál kivették a TV-csomagból a Film Mániát (leánykori nevén Filmmúzeum), és helyére a Kandalló TV-t tették be, amelyen egész nap egy égő tüzet lehet nézni. (Bár sajtóhírek szerint néha eltérő kameraállásból.)
No, nem baj, gondolnám én gyarlón, van ott még más csatorna is. Például az ATV-t nézem, amin elég jó műsorok mennek - a Fórum és a Vidám Vasárnap kivételével (de e kettő megérne egy külön cikket). Délután. Mert délelőtt ott is ismétlések, és különböző teleshopok mennek. Változatos kameraállásból.
Aztán marad ilyenkor az "etc". Ma például az RTLII-re sikerült kapcsolnom pechemre (ahol pedig az Agymenők is megy egyébként, hattól). Nos itt mi ment? Hát persze, a televíziózás mai korszakának csúcsa, a ValóVilág. Sokat láttunk már ebből, de még mindig tud újat mutatni. Ma például némi "beszélgetés" és "vita" után az egyik kigyúrt, láthatóan rendkívűl magas szellemi képességekkel rendelekző egyén az édesapjával beszélt telefonon, két percben. Bement, leült a székre, mutogatva a kamerának (kamerawoman?) az izmait, meg nem tudom. Nem akartam először elhinni, hogy egy rózsafűzér lóg a nyakában! De az érdekes rész csak ezután jött. Azt hittem, most jönnek az aggódó szülők, hogy mi lesz így belőled fiam, meg hasonlók. Nem jött. Helyette némi humoros "hogy vagy?" - "apa, te ha nézed a tévét, jobban tudod, velem mi van, mint én, hogy veled" után jött, hogy fiam, ne bízz senkiben, ők is azért jöttek ide, amiért te! Na, megint újat láttam. Ekkor kapcsolok el.
Pechemre érdekel a marketing, a Film+-nak meg új logója van, szóval megállok. Egy darabig az ajánlót figyelem, ami megy, de mivel csak egy szokásos akció jellegű film, így figyelem, ami érdekel, hogy milyen az új dizájn. Na, az egész jó. De az ajánló szpotok rövidek, és mi jön be már megint? Hát persz, hogy ismét a ValóVilág.Néhány vágókép, béna szövegek, mint hogy "Te vagy az, akivel legkevésbé szeretnék itt együtt élni" (sosem fogom, megérteni, az egésznek mi is a célja). Majd bemennek a kádba. Ez most komoly. Hol a távkapcsoló? Nem hittem a szememnek. Jó, mondjuk nem is láttunk sokat, mert úgy a kép 80%-a ki volt takarva, de így sem. (Azért nem volt nehéz rájönni, mi folyik a blur effekt mögött.) Mindez délután, ahogyan szokták mondani, fényes nappal!  Kevéssel a főműsoridő kezdete előtt, mindenféle korlátozások nélkül. (Ha jól tudom, gy ajánló egész nap meg.) Elképzelem, mi van, ha egy kisgyerek kapcsol ide. Hihetetlen. Még ezek után némi kiabálás, vágóképek, akármi. Nem vagyok rá kíváncsi.
Úgy érzem, innentől kezdve a Kandalló TV-t fogom nézni. Holnap már hívom is a szolgáltatót, hogy elérhető-e HD-ben is?

No comments:

Post a Comment