Pages

2013-08-29

FRISS! Külföld: a videó, amely szerint a szíriai lázadók használtak vegyi fegyvert, nem az ún. "elnyomó" hatalom

A SyrianFreePress.net videója azt bizonyítja, hogy nem a hatalom, hanem a "demokratikus" felkelők használtak vegyi fegyvert Szíriában, ami annyi emberéletet követelt. 


Ez alátámasztaná azt, ami már sejthető, hogy Amerikának Szíria kegyetlen szétbombázásához ez bizony csak ürügy! 



VIDEÓ FORRÁSA: https://www.facebook.com/photo.php?v=240036462811850

És most pedig jön az én véleményem: 
Az ENSZ BT - miután az orosz és kínai képviselők kivonultak az ezzel kapcsolatos ülésről - nagy valószínűséggel nem ad engedélyt Szíria "megtorló" lebombázására.
Ez esetben KI az az USA, hogy ő ezt megteheti?! Akinek nagyobb a hatalma, mint az Egyesült Nemzetek Szövetségének?! Milyen jogon ő a demokrácia önjelölt császára?!

Az az USA, ahol:

  • Ahol lehallgathatnak mindenkit, belföldit, külföldit egyaránt,
  • Ahol Guantanamo-ban terrorizmussal gyanúsítottakat embertelen körülmények közt tartanak fogva,
  • Ahol sok államban még - Kínához hasonlóan - ma is él a halál-"büntetés",
  • Ahol drónokkal terrorizmus gyanújára hivatkozva bárkit megölhetnek,
  • Ahol a statárium törvény óta szintén "terrorizmus gyanújára" hivatkozva határozatlan időre foglyul ejthetnek valakit, úgy, hogy nem tudja, hova viszik, meddig marad ott,
És ne feledjük azt sem, hogy
  • Ahol pár évszázada még a bőrszín határozta meg, hogy valaki felszállhat-e a buszra, leülhet-e a köztéri padra, stb.
NOS, EZ AZ AMERIKA A DEMOKRÁCIA ÖNJELÖLT URA??!!!!

2013-08-28

Szolgálati közlemény

Kedves látogatók!

Az utóbbi időben az 5mp szervere időnként túlterhelődik, és ezáltal a HÍRKÚT ONLINE is néha rövid időre nem elérhető. Amennyiben "nem lehet megnyitni too many connections" üzenet jelenik meg, kicsit később nézzetek vissza.

Tarnay Kristóf Ábel (+Kristóf Tarnay)  

(Szerk.) 

2013-08-22

Inspiráló... akár AdSense-hez

"Először mindenki béna..." 
Szól az Animal Cannibals zenéje. Iiiigen... Ez a zene igazán motivál, ha belekezdesz valami újba. Mint én a Google AdSense-be. Először mindenki béna, de...

"...És ha összejön ötre hát kérdem én, kit érdekel, hogy béna volt a legelején?" 
Pontosan. Miután az első két nap 35 Ft jött be, és épp azon gondolkodtam, hogy ezt a hatalmas összeget aranyba, vagy ezüstbe fektessem-é be, ez a zene jutott eszembe. Motiváló. Hátha. 15-éig ugyanis ráírják a YouTube-ot is.
Meglátjuk.
Aztán évek múlva kit érdekel, hogy béna volt a legelején...



És hogy mi lett a Google AdSense-szel? Majd beszámolok róla, ha lesz valami igazán érdekes. :)

2013-08-21

Itt valami nem stimmel...

Ma rátévedtem az emberi jogokat tartalmazó honlapra, ám a WOT beriasztott, miszerint ez nem biztonságos tartalom. Nem tudom, ezek után kiben bízzak... 


Augusztus 20, Szeged: Fotók

Augusztus 20, Szeged
Botka László ünnepi beszéde, az új kenyér megáldása, Hagyományőrzők és a Pavane előadása. - Ez utóbbiról hamarosan videó!







2013-08-05

Kulcs

​Eurót váltok. Nem azért, mert jobban megbízom a külföldi gazdaságban, mint a magyarban, de szükségem van rá. Még örültem is, mert találtam egy helyet a belvárosban, ahol valamivel 300 forint alatt jegyezték a természetesen szokás szerint magasabb eladási árat. Elhatároztam, hogy délután jövök, váltok. Ott is vagyok valamikor 5 körül, kicsit később, mint terveztem. És ekkor döbbenek rá: a táblát azóta bizony lecserélték, és már 303 valamennyiért adnak el. Kicsit magamban és félhangosan dörögtem, miért is olyan a gazdaság, amilyen. Ott fönt a tőzsdén az öltönyös urak, akik nagyban játszanak, nagyon hektikusan, most kitoltak velem. Bent rákérdezek, hogy délelőtt óta ment-e föl az árfolyam ennyit. Az eladó közölte, azt tudja, hogy fölment, azt nem, higy mennyit. Én tudom, ez talán csak olyan költői kérdés volt. Ekkor pillantom meg a két ablak közti árfolyamtáblát. Egy műanyag lap védi, az pedig kulcsra van zárva, nehogy valaki belepiszkáljon, abba, amibe csak az elit döntései szoktak. Csakhogy a kulcs benne van a zárban. Ez így tényleg egyszerűbb - gondolkozom - ha úgyis annyit cserélik az árfolyamjelző cédulákat, már a kulcsot sem kell kivenni. Ha ilyen ütemben teljesít jobban a magyar gazdaság, élén nemzeti megmentőnkkel, Matolcsy Györggyel, akkor néhány év múlva már tábla se lesz, csak egy felirat: Az aktuális árfolyamról kérdezze kollégánkat, mire kinyomtatjuk, már nem lesz aktuális.

2013-08-02

Dobja a Coca-Cola a dombornyomott palackot

Néhány hete pillantottam meg egy büfében az első - külföldön már rég bevezetett - dombornyomás nélküli, sima piros címkés kontúr üvegpalackot.  Kár. Ez azt jelenti, hogy a forma marad, de a dombornyomás nem. Ezzel együtt bevezetik a hasonló kinézetű két decis Coca-Cola Zero-t is.

Az oly jellegzetes kontúrpalack, amiről a műanyag flakonokat is mintázták, megmarad, de a szép dombornyomott palacknak annyi. Talán azért, mert így nem tudták volna kétdecisben is a Coca-Cola Zero-t.
Mint ismert, korábban a Coca-Cola-t 2 dl-es kiszerelésben domború logós üvegben forgalmazták, a Coca-Cola light-ot pedig ugyanilyen üvegben, dombornyomás nélkül, dfehér logóval. Most ugyanilyen üvegben fognak mindent forgalmazni, dombornyomás és fehér logó helyett azonban a hagyományos címke lesz rajta, ahogyan külföldön már évek óta. Érdekesség, hogy a külföldről csak a felirat (és a nevek) lefordításával átvett hirdetésekben már többször szerepeltek ilyen palackok korábban is.

2013-08-01